Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Sărbătoarea Limbii Române

ziua limbii romane

Îmi plac cuvintele. Și le folosesc din plin!

Cine mă cunoaște, știe că sunt un fel de nazist gramatical, genul căruia îi pasă de limbă. Îmi doresc să se facă și la liceu gramatică și să încerce toată lumea să scrie corect. ✏

Cum spui în orice altă limbă “dor”, „colind” sau „doină”?

Nu poți, tocmai de aceea aceste cuvinte au fost incluse în patrinomiul cultural UNESCO.  

Pentru că iubesc limba, mă bucur când aud despre oameni care fac sărbătoare din Ziua Limbii Române.

Pe 31 august, între orele 16:00 și 22:00, copiii români aflați oriunde în lume vor putea sărbători limba română, în direct la Itsy Bitsy FM, pe www.itsybitsy.ro și facebook Itsy Bitsy.

O video-petrecere live la radio și pe internet, cu multă joacă, jocuri, muzică și povești românești de Ziua Limbii Române. Copiii vor face cunoștință cu Păcală, cocoșul din Punguța cu doi bani, Fata babei și fata moșului, personajele din Povestea porcului.  Ne vom aminti împreună jocurile copilăriei: Măgărușul, Rațele și vânătorii, Pământ și apă, Cald – rece, Baba Oarba.

Șase ore de joacă, povești românești și petreceri cu SuperEroii Itsy Bitsy.

Dar nu va fi vorba doar despre limbă. Copiii și părinții vor face o călătorie imaginară prin locurile cele mai frumoase din România. Vor descoperi împreună Dunărea și Delta Dunării, Carpații și Sfinxul, Vulcanii Noroioși, Transfăgărășanul, Transalpina, dar și alte frumuseți naturale din țară.

Mai țineți minte jocul “ȚOMANAP”? Cât ne mai jucam când eram mici. Acum avem ocazia să ne jucăm cu copiii noștri, învățând nume de orașe și munți din România.

Profesorul de Joacă, Leon Magdan, îi invită apoi pe copii la «Joacă, joacă și iar joacă, cu specific românesc», o altă petrecere live online unde cei mici vor afla lucruri noi despre limba română, prin proverbe, ghicitori, povești, curiozități și informații despre personalități românești. Copiii români de pretutindeni se vor juca împreună și «Alfazetul», un joc de cultură generală cu tematică românească.

Acest eveniment este organizat de Asociația Părinților Isteți și susținut de Itsy Bitsy și RePatriot. El are ca obiectiv principal păstrarea și afirmarea identității lingvistice a românilor de pretutindeni și transmiterea elementelor de limbă, cultură și civilizație românească noilor generații de români de pretutindeni.

Aici am scris despre… scris.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter