Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Trăiesc un paradox

Paradoxul meu: De aproape un an mi-am dat demisia de la Știrile PRO TV și “stau acasă”. Și totuși întâlnesc mai mulți oameni noi decât atunci când mergeam în fiecare zi la redacție.

Este adevărat, sunt zile în care singurele persoane cu care interacționez sunt educatoarele Alexei, dar și zile în care ies, cunosc oameni pasionați de ceea ce fac, mame puternice care mă inspiră. Mulți oameni minunați!

Când ai un job la punct fix, ca cel din redacție, ești înconjurat de o mână de oameni drăguți și simpatici (majoritatea) cu care trăiești bunele și relele, panicile și deadline-urile. Ajungi să știi cine s-a certat cu soțul sau când este un copil bolnav, cine ce a mai gătit sau ce și-a cumpărat fiecare.

Când stai acasă în schimb, oamenii aceștia nu mai există. De aici și paradoxul. Și atunci ieși din bulă. Which is great!

Afară din bulă am găsit femei cu 2 copii și 3 afaceri, mamprenoare. Sau altele cu o carieră și cu o afacere înfloritoare în paralel. Sau oameni care se zbat să schimbe ceva în bine în viețile celorlalți.

Multe am făcut în lunile acestea din proiectul de freelancer. Mi-am descoperit noi calități și capabilități. Pot să pun de supă și să editez fotografii, fac mâncare și ascult un webinar, pun rufe la spălat și gândesc niște postări. Analizez și scriu foarte mult, montez, fac grafică, mă documentez, merg la cursuri, vorbesc cu profesioniști sau fac contabilitate. Chiar și acest site este una dintre realizările mele din ultimul timp. O realizare  importantă pentru mine!

Când apare un copil ar trebui să îți mai crească încă minim o mână. Mamele știu despre ce vorbesc, pentru că cele două deținute în mod obișnuit nu ajung.

Când ești freelancer ar trebui să îți mai crească încă un cap, pentru că cel din dotare face scurtcircuit câteodată de la “supraîncălzire”. Nu este nimeni care să îți zică ce și cum să faci. Nu verifică nimeni deciziile, ești CEO, director de vânzări, consilier financiar, director de marketing și multe alte funcții.

Tu singur-singurel!

Dar pot să aleg cu cine vreau și cu cine nu vreau să lucrez, pot să o iau pe Alexa de la grădiniță sau pot să nu o duc deloc și să ne jucăm toată ziua , pot să lucrez în pijama sau de la cafenea și mai ales… pot să fiu creativă!

Un an! 

Povestea mea o puteți citi aici.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter