Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Tic Pitic ne invită la teatru!

tic pitic

Dacă nu știți ce să faceți cu prichindeii în weekend, teatrul este întotdeauna o idee bună.

Vineri, pe  31 ianuarie, încep Zilele Small Size, Tic Tipic, un mini maraton teatral pentru pitici până în 6 ani, la Teatrul Ion Creangă

Festivalul,  aflat la cea de-a șasea ediție, se întinde pe 3 zile și în cadrul lui avem parte de ateliere senzoriale dedicate bebelușilor și spectacole care provoacă imaginația micuților.

Duminică, 2 februarie, Lorena Diaconescu, psiholog și psihoterapeut cu experiență în proiecte educaționale și culturale pentru copii și Carmen Palcu, actriță și regizoare la Teatrul Ion Creangă ne provoacă pe noi, părinții, la o Dezbatere -„Educație… cu aplauze” în care vor vorbi despre rolul teatrului în formarea copiilor. Teatrul este instrument de dezvoltare personală, metodă de educație alternativă și, în această lume dominată de tehnologie, un mecanism de prevenție a  autismului virtual.

Toate piesele se joacă la Sala mică a Teatrului Ion Creangă, care se află pe Str. Biserica Amzei, nr. 21-23, Sector  1.

PROGRAM „Tic Pitic”

Vineri – 31 ianuarie

18.00 – 18.45, „Despre stele” (4 ani+), Asociația MiniReactor, Cluj-Napoca

În fiecare seară privim stelele, dar cât de mult ştim, de fapt, despre ele? Ce aţi spune dacă aţi afla că, undeva, deasupra norilor, există nişte creaturi care sunt responsabile să aducă lumina pe Pământ? Lum şi Echo trăiesc de o eternitate acolo sus, deasupra noastră, şi sarcina lor este să aprindă în fiecare seară stelele. Povestea lui Lum şi Echo este menită să ne reamintească despre importanţa prieteniei şi că lumina interioară vine întotdeauna din iubire şi înţelegere, niciodată din stereotipuri şi restricţii.

Sâmbătă  – 1 februarie

11.00 – 11.45, „Despre stele” (4 ani+), Asociația MiniReactor, Cluj-Napoca

16.00 – 16.35, „ÎmpreLună” (sub 3 ani)

ÎmpreLună este povestea unei călătorii, din centrul Pământului până în înaltul cerului, în care întâmplările mai mult se simt decât se trăiesc, în care luna e moale ca un burete și planetele așteaptă răbdătoare să fie descoperite. Un spectacol optimist despre texturile cu care este acoperită lumea, dar și despre țesătura din care este croită imaginația.

teatrul ion creanga
sursa: https://www.teatrulioncreanga.ro/

19.00 – 19.30, „Bună dimineața!” (sub 3 ani)

Uneori, o zi începe ca orice altă zi şi se transformă, fără să-ţi dai seama, într-o călătorie. Plecând de la povestea unei dimineţi obişnuite, regizoarea Ioana Petre a descoperit noi moduri de a privi obiectele pe care copiii le folosesc zilnic. Până la urmă, cu ce e diferit un avion de o lingură? Spectatorii vor descoperi cât de uşor este să nu te plictiseşti dacă schimbi din când în când punctul de vedere. Spectacolul este recomandat copiilor sub 3 ani și face parte din Programul „Educația Timpurie”. 

Duminică – 2 februarie

10.00 – 10.30, Atelier pentru bebeluși: forme, culori, sunete – și emoții, coordonator  Julieana Drăghici

Micuții participanți sunt invitați alături de mămici sau tătici pe covorul de dans, pentru o interacțiune cu un curcubeu de culori, sunete, forme, texturi  și emoții.

11.30 – 12.45, Dezbatere „Educație… cu aplauze!”, moderatori: Lorena Diaconescu și Carmen Palcu

16.00 – 16.30, „Pernuța somnoroasă” (sub 3 ani)

Când vine ora de culcare și lumina se stinge, imaginația unui copil se aprinde. Povești cu umbre și forme prind contur, iar noi jocuri sunt inventate în acest moment special, cuprins între Noapte bună! și adormire. O aventură comprimată în 35 de minute, cât un pui de somn, spectacolul se încheie cu o surpriză senzorială: micuții visători sunt încurajați să exploreze, cu piciorușele desculțe, un tunel construit din pernuțe pufoase, pline de praf magic, așternut de Moș Ene pe la gene.

19.00 – 19.30, „Amintiri într-o valiză” (2-5 ani)

Povestea amintirilor din valiza va fi privită de spectatorii de diferite generații. Bucuria jocului îi va încânta pe cei mici, în timp ce povestea simplă și nostalgică îi va inspira pe adulți să privească către viitor.

PREȚURI

Bilet copil – spectacol: 13,76 lei

Bilet adult – spectacol: 18,08 lei

Bilet părinte+bebeluș – atelier: 30,80 lei

„Pentru o viață sănătoasă consumați zilnic – sau măcar periodic – teatru. Neapărat de la o vârstă fragedă”. 

Aici am scris motive pentru care să ne ducem  copiii la teatru.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter