Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Relaxare lângă București: Parcul Dendrologic Chitila

parc dendrologic chitila

Plictisiți de aceleași parcuri de pe lângă casă, am căutat un loc nou unde să stăm câteva ore, la picnic. Ne doream iarbă verde, un lăculeț liniștit și, mai ales, cât mai puțini oameni.

Am frunzărit internetul și am dat peste Parcul Dendrologic din Chitila. Suna interesant, așa că duminică dimineață am plecat într-acolo.

Parcul se află pe Strada Păcii din Chitila și parcă nici nu se putea nimeri mai bine. Pentru că, de cum intri pe aleile lui, te cuprinde liniștea.

Se mai aude câte o mămică strigându-și copilul (să zicem… eu) sau un copil râzând sau țipând (să zicem… Alexa), în rest ciripit de păsărele.

Parcul are o suprafață de 3,5 ha și este construit cu fonduri europene, pe locul unei foste gropi de gunoi. A fost realizat în colaborare cu Facultatea de Horticultură, iar pe noi ne-a surprins foarte plăcut.

Parcul Dendrologic Chitila nu este mare, dar este îngrijit, curat și cu iarba proaspăt tunsă. La intrare așteaptă primitoare o pajiște pe care poți să stai pe pătură sau să te joci cu mingea. Sau să faci ce îți mai trece prin minte.

Oamenii, destul de puțini, citeau, stăteau la umbră sau se plimbau liniștiți.

Aleile asfaltate trec printre diferite specii de arbori și flori. Există chiar și un lăculeț, unde am văzut nuferi roz.  

Am descoperit și un loc de joacă acoperit cu o prelată, ca să îi apere pe cei mici de soare. Nu ne-am oprit însă pentru că Alexa are o pasiune nouă: bicicleta, iar aleile sunt numai bune pentru pedalat.  

Sălciile de pe marginea lacului sunt perfecte pentru relaxare la umbră și leneveală.

Cei care au amenajat parcul au neglijat însă ceva foarte important: informarea. Nu am văzut nicio plăcuță pe care să scrie numele sau informații despre copaci sau despre florile pe care le admiram.

Acest neajuns poate fi însă remediat cu aplicații de mobil de tipul Plantnet – plant identification.

parc dendrologic chitila

Accesul este gratuit, iar programul de vizitare este 7-22.

Lângă parc, pe malul lacului Chitila este amenajată o pistă de biciclete până la drumul care face legătura între Chitila și  Mogoșoaia. Un kilometru de pistă de unde poți admira nuferii de pe lac și chirighițele cu obrazul alb, care își fac cuib între ei.

Parcul Dendrologic Chitila poate fi un loc de relaxare pentru câteva ore, departe de aglomerația orașului.

Am scris și despre drumeția la Bolboci – Podul cu Florile.

 

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter