Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

De ce nu îi scriem și lui Moș Nicolae?

mos nicolae

Moș Nicolae mi s-a părut tot timpul tipul mai retras, sfios, care deși face cam aceeași treabă ca și colegul Moș Crăciun, nu a angajat PR-ul potrivit. Este adevărat, Moș Crăciun a avut parte de avansare și promovare masivă, de la Coca Cola în special. În schimb timidul Nicolae este mai în banca lui, nu iese în evidență. Iar faima lui este mai mică decât cea a lui Crăciun. 

Și nu e bine pentru Moș Nicolae!

Moș Crăciun are reni, spiriduși, este așteptat cu biscuiți și lapte de copii, are brad frumos împodobit, ba chiar există și o doamnă Crăciun. 🎅

Nicolae nu are infrastructură și ajutoare, aduce darurile la ușa de la intrare, nu în sufragerie, în cizmulițe poate nu chiar întotdeauna curate. În plus, copiii sunt amenințați că le poate aduce nuielușe celor neascultători! Sper eu să scăpăm de ideea de nuielușe, chiar și ca simplă amenințare care planează deasupra capului copiilor.

Moșul vine uneori, în unele zone, pe un cal alb. Dar cine mai are un cal putere în zilele noastre? Moș Crăciun are reni, chiar… 8 reni!

Acestea fiind zise, ca să echilibrăm puțin balanța între moși, noi i-am scris o scrisorică și lui Moș Nicolae. Doar ca să îl salutăm, nu i-am cerut nimic! Ne aduce el ce vrea. O carte probabil! 

Make Saint Nicholas great (again)! Scrieți-i și lui Moș Nicolae!

Iar dacă vreți ca micuții să fie pregătiți pentru la noapte, când vine Moșul, ascultați împreună Poveștile Cristinei:  “În căutarea lui Moș Nicolae” sau “Adio, nuielușe”.

Vedeți ce activități facem noi în așteptarea Crăciunului, calendarul nostru Advent aici.

Foto: pixabay.com

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter