Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Puterea lui „Împreună”

mamprenoare

Sunt o Mamprenoare!

Exista ideea larg răspândită că femeile sunt rele între ele, că dacă se pun cu gura pe o altă femeie, nu se mai opresc din clevetit.

Eu sunt genul de tipă care întotdeauna s-a înțeles mai bine cu băieții/bărbații. Nu am avut niciodată „gașca de fete”, grupul extins cu care să defilez. 2-3 prietene, selectate atent, m-au însoțit de-a lungul timpului. Nu neapărat aceleași, pentru că viața ne apropie și ne îndepărtează din motive variate. Unele dintre prietene s-au pierdut pe drum, altele sunt „acolo”, deși poate nu reușim să ne vedem atât de des.

Cine sunt Mamprenoarele

În ultimul an însă am găsit un grup care ilustrează perfect zicala „cine se aseamănă, se adună”. În sensul bun de data aceasta!

Mamprenoarele sunt mame și antreprenoare în diferite stadii ale afacerii. 

Le-am descoperit prin aprilie și știu că m-am dus cu inima strânsă și cu gândul „ce să fac eu cu atâtea femei?”. 

Dar am cunoscut femei minunate, cu afaceri, copii, cu spaime și bucurii, care alergă între birou și școală, între un târg și lecții de balet, între o negociere și un tantrum. 

Așa o energie bună îți dă acest grup!

Avem cu toate prietena necăsătorită, care ne povestește aventuri interesante, dar care nu înțelege cum este nesomnul de la dinții copilului.

Sau poate prietena care are o afacere și înțelege cum este să fii la început de drum.

La Mamprenoare ai lângă tine femei care au și copii și “copii” din punct de vedere profesional, afaceri mai mici sau mai mari.

Simți că nu ești singură  și simți că poți să ceri ajutor.

O mamprenoare este la un telefon distanță

La un enter pe whatsapp este cineva care gândește la fel, care îți poate da o informație, o idee sau măcar o vorbă bună.

De ce scriu aceste rânduri despre Mamprenoare acum? Pentru că în weekend a fost Conferința Mamprenoarelor din București. 

A fost despre ÎMPREUNĂ! Despre cum putem să ne depășim fricile și să strălucim atunci când avem susținere. Împreună este mai ușor!

Fie că vorbim despre organizare, workshopuri, speech-uri, toate am urcat o treaptă, am dărâmat o barieră. Am zâmbit la o glumă sau doar ca să încurajăm pe cineva.

Împreună putem să facem lucruri minunate! Și s-a văzut! 

Și nu, nu ne scoatem ochii de invidie! 🙈

Știți întrebarea: „Cum poți mânca un elefant?” Răspunsul este surprinzător: „Cu lingurițe mici!” Iar dacă sunt mai multe lingurițe sigur îl dăm gata și mai rapid!

Despre paradoxul meu de mamprenoare aici.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter