Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Maria, un koala irezistibil

koala

Am tot văzut în ultimul timp imagini cu koala în incendiile din Australia și m-a durut sufletul. Un koala însetat care cere apă este o imagine sfâșietoare.

Iar activiștii de mediu susțin că numărul drăgălașelor mamifere a scăzut la un nivel ce a dus specia în “stadiul de dispariție funcțională”. Asta înseamnă o populație care mai are atât de puține perechi încât nu mai pot produce o nouă generație.

Este un subiect trist și îndelung dezbătut. Am citit tot felul de știri legate de Australia. De la relatări despre dezastru, până la legături între legea care permite avortul chiar până aproape de naștere și momentul declanșării urgiei. 🙈

Ceva-ceva au drăguții de koala de sunt atât de irezistibili! 🐨

Pe la începutul lui decembrie, înainte de încendii, Alexa a declarat că îi lipsește un koala din grădina zoologică de pluș pe care o deține!

Am găsit pe site la Ikea mamă koala cu pui. Și am ajuns la magazin noi două.

Cum să cumperi ceva ce nu trebuie să vadă copilul, cu copilul lipit de tine?

I-am zis să stea la o măsuță de joacă, gândindu-mă că o să înșfac repede un blănos și o să îl arunc în sacoșă. Nu a mers. Am pierdut-o 30 de secunde cu altă ocazie chiar la Ikea și i-am făcut instructajul, așa că acum nu mai voia să se dezlipească de mine. Trebuia să fiu atentă și să nu îi vadă, că ar fi vrut pe loc și stricam surpriza.
Și totuși cum să iau koala?!?

koala

Situații disperate cer măsuri disperate!

M-am îndreptat spre o tânără care se uita chiar la maldărul de animăluțe. În timp ce o abuream pe Alexa să se uite în altă parte, i-am pasat subtil  sacoșa domnișorei și i-am șoptit să bage un koala acolo. Uimită inițial, a prins imediat ideea și într-o secundă aveam „prada”.
Mulțumesc, pentru promptitudine, dragă domnișoară! O să înțelegi exact cum stă treaba când o să ai copil.

De când i-a adus Moșul koala 😉, Alexa nu se mai desparte de puiuț. Până la Maria… (da, pe koala îl cheamă „Maria”) nu a avut un animal favorit, dar pe acesta nu îl lasă din mână. O spală, îi dă de mâncare, doarme cu Maria și o ia peste tot.

Cineva îmi zicea că ar fi păcat ca aceste animăluțe mega simpatice să ajungă doar jucării de pluș.

Este Ziua Australiei. La cât mai mulți koala! Adevărați!

Despre copilul autonom aici

Foto: unsplash.com

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter