Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Ioana Chereji, între Untold, Neversea și BabyLu

Cu Ioana Chereji am conversat mult de-a lungul timpului la telefon. Vorbeam despre subiecte, sincroane și imagini. Am trecut prin multe știri “împreună”, eu desk producer la București, în redacția Știrilor PRO TV, Ioana corespondent prin diverse locuri pe unde o purtau subiectele. Se întâmpla să sune noaptea târziu, când lucram și eu pe tura de insomniaci, și să spună “Am o crimă!”. Știam amândouă că urmează ore de agitație.Eu am renunțat la nopțile în redacție și apoi și la “crime”, pentru că a venit Alexa.

Ioana a părăsit și ea știrile, dar nopțile le mai lucrează uneori.

Spun lucrează, dar Ioana este îndrăgostită de ceea ce face și nu simte că muncește în agitație festivalurilor de care se ocupă. Este PR manager la Untold și Neversea și este mândră de ce a reușit să facă alături de echipa de comunicare a celor două festivaluri.

Am stat de vorbă despre schimbarea pe care i-a adus-o UNTOLD, dar și despre BabyLu, fetița ei.

Ioana Chereji: “Once a PRO, always a PRO!”

 • Îți este dor de viața de reporter? Poate nu de evadați, crime sau știri urâte, dar de oamenii deosebiți pe care îi cunoșteai, de campaniile pe care le realizai?

Ahhh, ce vremuri!!! Chiar vorbeam cu fosta mea șefa de la corespondenți, Carmen Popa, despre vremurile minunate trăite în cei aproape 9 ani de PRO TV. Îmi este foarte dor, să știi, și mă bucur enorm că în acești ani am legat prietenii cu mulți oamenii din echipă, legături pe care le păstrăm și acum. Într-adevăr, nu îmi este dor de crime și știrile urâte, însă îmi este dor de campaniile Știrilor PRO TV la care am lucrat mereu cu mare drag și în care am pus suflet. Job-ul meu de acum implică o strânsă colaborare cu jurnaliștii, așa că sunt în continuare alături de redacția Știrilor PRO TV și de toate celelalte redacții. Și asta mă bucură extrem de mult. Oricum eu și acum spun „la noi, la PRO TV…”

Once a PRO, always a PRO, ceea ce îți dă un avânt extraordinar în orice ai face mai departe.

 • Și eu mai pățesc să spun “la noi, la PRO TV”. Always a PRO, dar Untold ți-a schimbat viața cu totul. Cum a fost?

UNTOLD mi-a schimbat într-adevăr viața, atât din punct de vedere personal, cât și profesional. Când am plecat din PRO TV, care a fost o școală pentru mine, am ales să lucrez pentru un brand la fel de puternic. Mereu mi-am dorit să contribui la ceva mare și important și să las ceva în urma mea. Iar UNTOLD a fost locul mai mult decât potrivit. Este locul în care s-au împletit perfect toate planurile din viața mea. La inceput nu a fost atât de simplu să mă adaptez schimbării, pentru că încă gândeam ca un jurnalist. În timp am învățat de la Edy, soțul meu, care este unul dintre oamenii care au pus bazele festivalurilor UNTOLD și NEVERSEA, cum trebuie privite lucrurile din cealaltă perspectivă, a specialistului PR. Nu reușeam să conștientizez că nu mai sunt jurnalist și că am trecut de cealaltă parte a baricadei, unde chiar dacă multe activități seamănă, sunt totuși diferite și trebuie să le privești și abordezi (și) din alte unghiuri.

Edy însă m-a înțeles și a avut răbdare cu mine. Am avut multe de învățat de la el și încă mai învăț. Ce îmi place cel mai mult este că ne completăm unul pe celălalt și aici.

Facem o super echipă și acasă și la birou.

ioana chereji
sursa: arhivă personală

Ioana Chereji: “Cum să nu iubesc ceea ce fac?!”

 • Tot împreună ajungeți să cunoașteți multe vedete internaționale. Cum este să ai grija de atâția artiști pentru câteva zile? Cu unii ești prietenă deja.

Este un sentiment pe care nu pot să ți-l descriu. Sunt fana unora dintre ei de mulți ani și nu speram vreodată să-i văd live și, mai mult decât atât, să am șansa să lucrez cu ei. Este overwhelming și totodată stresant, pentru că nu este chiar atât de simplu cum pare. )) Cu unii dintre ei am devenit deja prietenă și mă bucur că am reușit în acești ani să-i fac  să aibă încredere în mine, pentru că asta este foarte important în ceea ce fac eu acum. Cu unii artiști am deja anumite ritualuri, când ne vedem. De exemplu, Tujamo, care vine de 5 ani la UNTOLD, mi-a spus la ediția din 2019 „you are my sister from another mother”. Este un sentiment minunat.

Cum să nu iubesc ceea ce fac?!

ioana chereji
sursa: arhivă personală
 • Ajungi și la alte festivaluri, în afară de Untold și fratele mai tânăr, Neversea?

De festivalurile noastre nu prea apuc să mă bucur, pentru că avem foarte multă treabă. Am fost însă la alte festivaluri din afară, la Tomorrowland în Belgia, la Sziget în Ungaria și am mai fost și la alte festivaluri de la noi din țară.

 • Ce artiști ai vrea să aduci la Untold? Lista ta personală.

O să îți fac un top 10 și asta pentru că am mulți pe listă.

 1. Coldplay
 2. Bruno Mars
 3. Imagine Dragons
 4. Jay Z
 5. Kanye West
 6. Calvin Harris
 7. Cardi B
 8. John Legend
 9. Justin Timberlake
 10. U2
 • Regăsesc pe lista ta nume care sunt și pe lista mea de artiști. Printre liste și line-up-uri, între două festivaluri a apărut și fetița ta, BabyLu. Cum a fost să ai copil atât de mic și să trebuiască să fii la festival nopțile?

BabyLu a venit la o săptămână după NEVERSEA și la două săptămâni jumăte înainte de UNTOLD. A fost practic al treilea festival din viața noastră și cel mai minunat lucru care ni s-a întâmplat vreodată. Eu am născut prin cezariană și m-am simțit foarte bine imediat după. BabyLu mi-a dat și mai multă energie să fac treabă. La o săptămână după ce am născut eram la birou și asta pentru că de felul meu sunt o femeie foarte activă. Luiza a fost, și este în continuare, un copil cuminte și s-a bucurat de brațele bunicilor în nopțile festivalului.

Să știi că BabyLu a fost cel mai tânăr festivalier, pentru că în timpul zilei, când muzica nu era atât de tare, am luat-o și pe ea la plimbare prin festival. Mă bucur că am obișnuit-o așa, pentru că acum este un copil extrem de sociabil.

ioana chereji
sursa: arhivă personală

Ioana Chereji: “Este un copil minunat!”

 • Unii părinți sunt reticenți și nu vor să expună copilul pe rețelele de socializare, tu nu ai problema acesta. Vrei să o obișnuiești cu lumina reflectoarelor?

Tu ai văzut-o pe BabyLu cât este de minunată și de expresivă? Cum să nu ne lăudăm cu ea?  Am ținut-o departe de social media cât a fost mai mică, însă acum nu avem nicio problema în a posta fotografii cu ea. Este un copil minunat!

 • Este într-adevăr foarte simpatică. Tu ce fel de mama ești?

Relaxată și extrem de iubitoare.

 • Și o mamă care nu uită de ea. Știu că îți plac hainele, accesoriile, și mai știu că porți designeri autohtoni. Într-o vreme au fost în topul preferințelor tenișii Converse. Care este accesoriul preferat în această perioadă?

Ador designerii români. I really do! Și da, am foarte multe perechi de Converse. Am primit de la Edy un super inel pe care îl am mereu pe mână, iar de Crăciun am primit și o pereche de cercei care merg foarte bine cu inelul și pe care îi port mereu.

 • Ce îți dorești acum la început de an?

Îmi doresc să fim sănătoși. Cred că asta este cel mai important.

Pe Ioana Chereji o puteți vedea în aparițiile din mass media referitoare la cele două festivaluri.

Iar pe https://untold.com/ și https://neversea.com/ puteți cumpăra deja bilete.

Citește și interviul cu Lavinia Petrea.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău?

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter