Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Ce facem noi, ce face grădinița?

gradinita

Zilele trecute am avut ședință cu părinții la grădiniță. M-am dus hotărâtă să vorbesc despre dorința mea de a avea un psiholog care să evalueze copiii în mediul lor. 

Asta după ce Monica Popescu mi-a povestit cum psihologul grădinței unde mergea fetița ei a observat încă de la 4 ani înclinația ei pentru pictură. Au ascultat sfatul specialistului de a încuraja fetița în această direcție, iar acum fata este la un liceul de artă și este hotărâtă să meargă în continuare pe acest drum. 

Noi, părinții, nu prea putem fi obiectivi când vine vorba despre copiii noștri. Să vină cineva competent care să îl ”citească” pe copilul nostru cu obiectivitate mi se pare fabulos.

Deci m-am dus hotărâtă să propun aducerea unui psiholog.

Surpriză! Chiar despre aceasta era vorba. 

Am fost informați că, după urmărirea reacțiilor copiilor, în special cei de la grupele mai mari, grădinița a decis să aducă un psiholog care să stea cu ei, să îi observe și să le facă o evaluare. După această perioadă vom avea o întâlnire cu specialistul care ne va da sfaturi de urmat acasă. 

Am zis: wow, telepatie!

Si când mă gândeam eu la rolul grădiniței în viețile copiilor noștri a venit invitația la cea mai importantă conferință dedicată relației dintre părinți și grădinițe “Grădinița 2.0 – Educația timpurie, familia și comunitatea”.

Kindepedia organizează a doua ediție a evenimentului care face legătura între grădiniţă şi părinte.

Invitate sunt Oana Moraru, Oana Moșoiu şi Elena Lotrean.

Oana Moșoiu, lector universitar, doctor în Științele Educației, titulară a numeroase cursuri la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, va vorbi despre rolul familiei în educație în etapa preșcolară.

Elena Lotrean, fondator al Școlii Primare Româno-Finlandeze din Sibiu și Consul onorific al Finlandei la Sibiu, va prezența legăturile grădiniței cu comunitatea și exemple practice din metodologia finlandeză.

Oana Moraru, consultant educațional, fondatoarea Școlii Helikon va vorbi despre evoluția copilului în etapa preșcolară și cum urmărim progresul.

A doua parte a evenimentului este a părinților bloggeri.

Gabriela Maalouf, doctorand în psihologie, psiholog și consilier școlar, Ana Nicolescu, blogger Mamica Urbană și Diana Vijulie, psiholog și blogger pe GangBlog by Diana Vijulie vor urca pe scenă și vor vorbi despre relația lor cu grădinița. Discuția va fi moderată de Daniel Osmanovici, blogger, vlogger și prezentator TV. Va urma dialogul cu un director al unei grădinițe publice din București care va vorbi despre rolul tehnologiei în managementul activității de zi cu zi, dar și în comunicarea cu părinții.

Sigur aflu lucruri interesante și văd și ce este cu aplicația Kinderpedia care este o soluție digitală interactivă care aduce împreună grădinițele/școlile, educatorii, profesorii și părinții. Vă povestesc aici!

Foto: https://unsplash.com/

Cu Gabriela Maalouf am vorbit aici despre copilul autonom. 

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter