Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Femei care inspiră – motive de bucurie

femei care inspira

La nivel global, peste 300 de milioane de persoane (echivalentul a 4,4% din populaţia lumii) de toate vârstele sufereau de depresie în 2017. 

Conform studiilor medicale  femeile sunt cele mai vulnerabile.

Ministerul Sănătății  a realizat un studiu în anul 2014 și datele arată că 1,5% dintre români sufereau de depresie, iar în anul 2017, procentul a crescut la 5%. Din nou persoanele în vârstă și femeile sunt cele mai afectate.

Cum facem să ne creștem serotonia? Cum trecem peste provocările vieții?

Eu mă uit la Alexa cum râde și inima o iau la galop. Îl țin în brațe pe Dragoș și liniștea vine peste mine. Scriu și cuvintele curg prin taste și mă încarc de energie. Întâlnesc femei puternice de la care învăț și știu că pot face orice. 

Cu bunătate, cu zâmbetul pe buze, cu îmbrățisări, cu dragoste, cu joacă, putem trece peste orice. Fiecare dintre noi găsește acel lucru care i se potrivește și care o face mai puternică.

femei care inspira
foto: https://www.freepik.com/

Cum ne încărcăm bateriile?

Privim cerul într-o zi senină de vară. Privim copiii cum se joacă. Ne jucăm cu un cățeluș. Dăruim cuiva o îmbrățișare. Citim o carte bună. Admirăm o priveliște minunată. Mâncăm o înghețată. Îmbrăcăm o pereche de pantaloni vechi care încă se potrivesc. Mergem pe plajă în picioarele goale. Vorbim cu o prietenă la telefon. Dansăm. Ne uităm cum apune soarele. Facem o baie cu spumă.

Și ne uităm în jur și vedem cum putem să ne susținem ca să fim fericite ÎMPREUNĂ.

Itsy Bitsy a lansat „Femei care inspiră” campania națională de empowerment pentru femei prin care vrea să ne crească starea de bine și bucuria de viață.

Această campanie strânge motive de bucurie, lucrurile care ne fac fericite pe fiecare dintre noi. Putem să le inspirăm și pe femeile care simt că au pierdut motivele lor de bucurie să vadă cu alți ochi fiecare moment.

Pe tine ce te bucură?

Intră pe https://femeicareinspira.ro/empowerment/ lasă mesajul tău și poți câștiga o ședință foto profesională, realizată de Alina Botica. Poți face și tu parte din expoziția foto „Femei care inspiră”.

Detalii găsești pe www.femeicareinspira.ro si www.itsybitsy.ro.

Am scris aici despre cât de ușor este să uităm de noi.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter