Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Dăruiește o lume de basm

daruieste o lume de basm

Întotdeauna mi-au plăcut cărțile și ele mi-au fost alături.

Vreau să îi insuflu și Alexei dragostea pentru citit și pare că reușesc. Îi place să îi citesc, iar eu știu ce cărți pentru copii apar, pentru ce vârstă sunt și am o listă de cărți pe care urmează să le achiziționez.

Biblioteca noastră crește pe zi ce trece.

Dar nu toți copiii au parte de așa noroc. Sunt unii care, chiar dacă ar vrea să citească, nu ar avea ce. Pentru că stau în zone în care cititul nu este o prioritate, iar banii nu ajung pentru cărți.

Așa că niște oameni care iubesc și ei cărțile s-au gândit să dea acestor copii șansa să citească. Asociația KinetoBebe și Asociația EMOVERE fac asta!

Prima bibliotecă socială din anul 2020 din campania „Dăruiește o lume de basm” a fost donată comunei Boghești, din județul Vrancea.

Anul acesta a fost mai complicat, dar au adunat din donații de la părinți și copii și de la companii peste 1.000 de volume.

Bibliotecara din sat, Adriana Rusu, care le va organiza cu drag pentru cei 300 de copii, care vor putea astfel să îndrăgească lectura.

daruieste o lume de basm

“Chiar dacă este mai greu să adunăm donații de carte în această perioadă, vom încuraja în continuare generozitatea oamenilor și vom merge în acele locuri unde copiii se bucură încă de carte, ca alternativă de relaxare la internetul și televizorul la care nu au acces atât de ușor.” spune Raluca Chișu, fondatoarea Asociației Kineto Bebe.

Proiectul “Dăruieşte o lume de basm” este o iniţiativă lansată de  Asociaţia Kineto Bebe, Asociația EMOVERE, cu susținerea Itsy Bitsy FM și 4Colours.

Cele 13 biblioteci realizate în 2019 s-au bazat pe donaţiile copiilor şi părinţilor care au adus cărţi în stare bună la cele centrele de colectare din Bucureşti. Cu ajutorul lor au fost construite biblioteci la: Școala de la Ştefăneștii de Jos, la Secția de Pediatrie a Spitalului din Curtea de Argeș, la Colegiului Gimnazial Basarab I şi la singurul Club de Lectură din acest oraș, la Centrul Focus din Constanța, la Centrul Generații coordonat de Fundația Regală Margareta a României, la Hero After School Clinceni, la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului din Bucureşti și la Casa Bună din Ferentari.

Părinții și copiii pot dona cărți, care să ajungă apoi la alți copii și să le facă astfel copilăria mai frumoasă. Dacă v-au rămas mici cărți în stare bună, vă invit să le duceți la centrele de colectare KinetoBebe:

  1. Centrul KinetoBebe Moșilor – Calea Moșilor nr. 158, Sector 2
  2. Centrul KinetoBebe Nord – Intrarea Catedrei nr. 2, Sector 1
  3. Centrul KinetoBebe Sud – Șoseaua Olteniței nr. 87-99, Sector 4
  4. Opera Comică pentru Copii – Calea Giuleşti, Nr. 16, sector 6

Am mai scris despre această campanie aici.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter