Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Cum ne pregătim de începerea anului școlar

kinderpedia

La începutul lunii septembrie încă nu se știe cum va începe școala. Fizic, online, cu distanțare, alternativ, cu înjumătățirea claselor. Nimic nu este clar, iar părinții și profesorii deopotrivă sunt bulversați.

Încotro? Cum va fi anul școlar care începe curând?

Kinderpedia organizează conferința “Educație conectată: Școala în 2020” la care părinții și profesorii sunt invitați să descopere modele și practici de a integra tehnologia în triunghiul copil-părinte-școală. Pentru că ne dorim cu toții pentru copiii noștri o educație de calitate pe termen lung.

Conferința “Educație conectată: Școala în 2020” va avea loc pe 9 și 10 septembrie, online, pe platforma Zoom, de la ora 16:30. Participarea este gratuită, pe bază de înscriere, pe pagina evenimentului.

2020 este anul în care zeci de mii de cadre didactice se află în fața unei schimbări majore. Evoluția digitală în educație, care credeam că se va întâmpla într-un viitor îndepărtat, se întâmplă acum.

Vor fi două zile în care experți din domeniul educației, Anca Nedelcu, Claudia Chiru, Oana Moșoiu și Oana Moraru, vor aduce informații valoroase pentru toți cei implicați în educație.

  • Anca Nedelcu, prodecan, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației, coordonator de doctorat, co-director al Programului de studii masterale „Învățare, inovare și coaching în educație”, va aborda implicarea tehnologiei în procesul educațional și eficiența unui model hibrid de învățare, online și offline.
  • Claudia Chiru, profesor în învățământul primar și fondatoare SAGA Kid, cel mai mare afterschool din România, va pune în discuție modul în care cadrele didactice pot folosi creativitatea și metodele inedite în actul educațional.
  • Oana Moșoiu, lector universitar, doctor în Științele Educației  Facultatea de Psihologie și Științele Educației, va vorbi despre modul de implicare al familiei procesul de învățare. Oana Moșoiu este inițiatorul programului educațional pentru părinți, Școala Familiei, s-a implicat în recunoașterea rezultatelor învățării obținute prin voluntariat și a dezvoltat certificatul VoluntPass alături de Federația VOLUM.
  • Oana Moraru, expert în educație, va prezenta modele și tactici prin care dascălii pot motiva și antrena copiii să învețe cu plăcere și responsabilitate, atât în mediul online, cât și la clasă. Oana Moraru este fondatoarea Școlii Helikon și a platformei Vocea Părinților. Are o experiență de 20 de ani în învățământul privat și a sprijinit zeci de școli și grădinițe în procesul de autorizare și acreditare. A format și consiliat echipe de profesori și educatori, a alcătuit oferte educaționale, programe alternative și sisteme de monitorizare a progresului școlar.
kinderpedia
Foto: Kinderpedia

În ziua a doua a conferinței va exista și un panel dedicat părinților. Acest panelul va fi moderat de Alex Zamfir, blogger Cel mai Bun Tată, care le va avea alături pe Cristina Oțel, trainer, coach și blogger, Gabriela Maalouf, doctorand în psihologie, psiholog și consilier școlar și pe Diana Vijulie, psiholog și blogger.

Platforma Kinderpedia reunește toate instrumentele administrative necesare pentru buna desfășurare a orelor la clasă: prezența elevilor, accesul la orar, catalog și carnet de note, dar și predarea video la distanță, modulul de teme sau mesageria rapidă. Kinderpedia furnizează infrastructura digitală pentru modernizarea sistemului de învățământ din România.

La închiderea școlilor, echipa Kinderpedia a regândit modul în care platforma funcționează.  Kinderpedia a devenit un instrument complet pentru școala online, care a conectat peste 100,000 de elevi și dascăli. În timp record, Kinderpedia a lansat funcționalitatea de predare video la distanță și multe alte funcții de clasă virtuală, care le-au permis profesorilor să se conecteze cu elevii lor și să păstreze legătura cu familia.

Evelina Necula, co-fondatoare Kinderpedia spune: “Sprijinul pe care l-am oferit educației în această perioadă s-a tradus în protocolul semnat cu Ministerul Educației Naționale, prin care am oferit 11 module Kinderpedia gratuit, pe viață, în campaniile de comunicare pe care le-am derulat și în zecile de ateliere online susținute, care au ajutat peste 5.000 mii de profesori să se familiarizeze cu tehnologia. Conferința Educație conectată: Școala în 2020 oferă fiecărui profesor șansa de a întâmpina noul an școlar cu optimism, cu mai puțină incertitudine, cu instrumente digitale și tactici de predare potrivite pentru orice scenariu.”

Dacă sunteți în căutare de răspunsuri, soluții, alternative pentru întrebări legate început de an școlar, la Conferința “Educație conectată: Școala în 2020” le puteți găsi.

Despre un alt eveniment Kinderpedia am vorbit aici.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

2 thoughts on “Cum ne pregătim de începerea anului școlar”

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter