Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Cătălin Dorcioman, inginerul care creează jocuri pentru copii

Numlit

Cătălin Dorcioman crede că în școlile noastre nu se educă, ci se… învață. În plus, există și foarte mult stres. Și-a dorit să aducă ceva nou în educație, să transpună marketingul în așa fel încât să ușureze munca elevului, dar și a profesorului. Așa au apărut produse prin care copilul se joacă, învață și se dezvoltă fără efort, Numlit.

NumLit este un set pentru susținerea educației armonioase integrate, proiectat pentru a crea copiilor plăcerea de a învăța prin joc, iar dascălilor ușurința în munca de catedră.

Ce este Numlit?

NumLit este un concept inovator care se bazează pe folosirea eficientă a resurselor cerebrale, îmbunătăţind procesul de cogniţie şi de memorare.

Este o metodă de dezvoltare cognitivă a rapoartelor de comunicare, înţelegere şi interrelaţionare între emisferele cerebrale. Baza teoretică şi de învăţare, asimilată emisferei stângi, este susţinută de informaţiile asimilate de emisfera dreaptă: culori, imagini, forme grafice, dar și de alte forme perceptuale – calitatea materialelor, inovația acestora. Astfel, prin transfer de informaţie, procesul de învăţare devine facil, rapid, corect, de durată.

Acest conceput este interdisciplinar și poate fi folosit individual sau în echipă.

Învățare se face logic, fără efort și cu o sedimentare excelentă: memorarea logică involuntară.

De unde a apărut ideea?

Totul a plecat de la o ședință cu părinții, atunci când mi-am dat seama ca pe birourile copiilor noștri există prea multe “chinezisme” și prea puține produse care să le stimuleze creativitatea. Mai apoi, am realizat provocările cărora trebuie să le facă față toți cei care ajung în clasa pregătitoare și m-am gândit ce s-ar putea face. Ce aș putea eu să fac. Și așa a apărut o planșă care să fixeze foaia de desen pe măsuță. Încet-încet lucrurile au căpătat conținut pedagogic, cu mici ajutoare pentru care le mulțumesc tuturor celor care ne-au dat idei.

Numlit

Citește mai multe despre metodele prin care preșcolarii și școlarii pot să învețe mai ușor pe www.depici.ro.

Abonează-te la newsletter ca să afli când scriu ceva nou.

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău?

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și...

expunere la ecrane

Efectele negative ale supraexpunerii copiilor la ecrane

Cazurile de copii cu întârzieri în dezvoltarea psihică și a limbajului, deficit de atenție, hiperactivitate, tulburări de comportament au crescut cu 34%, conform specialiștilor Asociației pentru Sănătate Mintală a Copilului. Iar lucrul

Hai să păstrăm legătura

Abonează-te la Newsletter