Oana Hagiescu – Blog de Mămiceală

Top cărți de "citit", dacă ai 3 ani!

carti copii 3 ani

Se zice că atunci când deschizi o carte, deschizi  o poartă spre o lume nouă.

  • Cărțile crează legături strânse între noi și copiii noștri, atunci când le citim.
  • Cărțile îi fac pe copii să gândească și își extind universul dincolo de realitatea imediată.
  • Cărțile dezvoltă imaginația copiilor și le crește creativitatea.
  • Cărțile îi învață despre bine și rău, îi ajută să-și definească propriul set de valori.
  • Cărțile îi ajută să își dezvolte vocabularul.
  • Din cărți copii află răspunsuri la întrebări.
  • Cărțile înseamnă evadare, râs și câteodată plâns.

Astăzi este Ziua Spunerii de Basme așa că am făcut o listă de cărți pe care Alexa le iubește la 3,8 ani. Nu tocmai narațiuni populare, ci povești care aduc zâmbete pe chipul ei.

“Norișorul roz de Cristina Donovici

Este o carte foarte frumoasă, apărută la Curtea Veche Publishing. Povestea este extrasă din “O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse”, pe care o avem, și merita o carte separată. Aventurile norișorului diferit care nu știa să facă ploaie ilustrate de Anda Ansheen sunt pur și simplu irezistibile. Curând apare și partea a doua, în care aflăm secretul norișorului: îi este teamă de întuneric. Abia așteptăm lansarea.

carti copii 3 ani norisorul roz

“Jup, un pisoi de soi  de Alec Blenche

A apărut la Editura Univers și este cea mai nouă pasiune a Alexei. Avem primele două volume “Jup, un pisoi de soi – Jboară, Costică, Jboară” și “Jup, un pisoi de soi – Orice pentru budincă”. Pisoiul puțin peltic este frumos desenat și are tot felul de dileme: cum să facă să poată zbura sau cum să primească budincă fără să fie pieptănat. Urmează să comandăm și celelalte două volume: “Jup și dragonul de fier” și “Un musafir surpriză”. 

Colecția “Franklin de Paulette Bourgeois și Brenda Clark

Noi avem trei: “Franklin s-a rătăcit”, „Franklin cel dezordonat” și „Franklin și minciunica lui”, apărute la Editura Katarsis. Am luat în funcție de nevoile punctuale ale Alexei, ce teme voiam să abordez cu ea. Aici găsiți toată colecția de cărți de povești și de activități. Sunt cărți despre mersul la școală, despre venirea unei surioare, despre prima bicicletă sau despre furtună. Când se uită pe coperta de final, Alexa le vrea pe toate!

carti copii 3 ani franklin

“Hipo” de Stuart Trotter

Apărute la Didactica Publishing House “Cum a devenit politicos Hipo” și “Cum a devenit generos Hipo” sunt haioase, iar ilustrațiile sunt foarte frumoase. Alexa le știe pe de rost.

“Max nu merge cu străinii” de Christian Tielmann, Sabine Kraushaar

A apărut tot la Didactica Publishing House, iar mie nu îmi place deloc. 🙈

Și totuși Alexa o cere foarte des. Ideea că mama îl lasă în parc pe Max și pleacă la cumpărături nu mi se pare potrivită, dar pare că Alexa a înțeles ideea de bază. Deci cartea își face treaba.

carti copii 3 ani max

Colecția “Junior”

Această colecție de la Editura Casa cuprinde cărți cu clapete, cu informații adaptate vârstei. Noi avem “Castelul cavalerilor”, “Azi, mâine, acum și imediat” și “Pe șantier”.  

Avem și ediții mai vechi de la Media Service Zawada Publishing “Totul despre avioane” și “Hai să strângem gunoiul!” care îi plac foarte mult. Pe unele dintre ele scrie că sunt pentru copii mai mari, dar Alexa a învățat multe amănunte din această colecție.

carti copii 3 ani colectia junior

Biblioteca noastră crește pe zi ce trece, ceea ce nu face decât să mă bucure!

Avem cărți pentru copii de 3 ani, dar și pentru copii mai mari și citim în fiecare seară. Este timpul nostru împreună și avem un adevărat ritual de răsfoit și citit.

Teatrul ajută, de asemenea, la dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri. Am scris aici despre magia teatrului pentru copii. 

Îți plac poveștile mele și vrei să colaborăm pentru proiectul tău? 

Lasă un comentariu...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *